IC workshop Kostenbesparing

In deze eendaagse creatieve workshop ‘kostenbesparing’ gaat u met uw collega’s actief op zoek om vormen van verspilling in uw bedrijfs- of organisatieprocessen te identificeren, zoals dat in de managementmethode LEAN ook gebeurt.

We willen gezamenlijk minimaal 10 vormen van verspilling gevonden hebben en deze zoveel als mogelijk te hebben gekwantificeerd. Op basis van deze kwantificatie hebt u aan het einde van de dag gezamenlijk geprioriteerd welke verspilling u op korte termijn(binnen 2 weken), middellange (een maand) en lange termijn (een kwartaal) gaat wegnemen en op welke wijze u dat gaat doen, om zo snel duurzame concrete kostenbesparingen te realiseren.

Het resultaat aan het eind van de dag
U verlaat ‘De Kortenhof’ met werkafspraken over wie, welke acties pleegt om de verspillingen op te lossen. Deze werkafspraken kunt u de dag erna, terug in uw organisatie, direct inpassen in uw overlegstructuur / plannen van aanpak en/of to do-lijsten.
Uw voordeel is dat u zo de investering van uw tijd, energie en investering voor deze dag direct heeft terugverdiend! Met duurzaam resultaat!

Daarnaast hebben uw medewerkers gezamenlijk verantwoordelijkheid genomen voor het zoeken en samen oplossen van verspilling en is zo het algehele kostenbewustzijn en de teamspirit verhoogd. Een mooi neveneffect wat meestal voor zoveel positieve energie zorgt, dat de meeste collega’s zelfs ná deze ene dag nog door blijven zoeken in de weken en maanden erna en zo nóg meer besparingen weten te vinden!

Inbegrepen in deze workshop is een nagesprek van een half uur met u als directeur of manager over de voortgang, implementatie en realisatie van de besparingen na ongeveer 3 maanden na afloop van de workshop.

Uw investering voor deze workshop is maatwerk en afhankelijk van de mate van voorbereiding die nodig is voor deze workshop.

Spreekt u dit aan, dan kunt u altijd vrijblijvend een gesprek met ZwartvanKessel Advies aanvragen. Vult u dan onderstaand terugbelverzoek in en we nemen contact op om te onderzoeken of en hoe we u kunnen ondersteunen bij uw doelstellingen.

    Uw naam

    Uw telefoonnummer